Španski Čuros

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Španski Čuros
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Sjajni španski čurosi, bogato umočeni u čokoladni ganaš"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • voda - 450 ml
  • šećer - 5 g
  • so - 1 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - za prženje
  • slatka pavlaka - 100 ml ili sveže mleko
  • crna čokolada - 60 g
  • šećer u prahu - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo vodu u maloj posudi na ringli. U nju dodajemo maslac i so.

Kada se maslac istopi, dodajemo šećer i brašno. Počinjemo da mešamo dok se ne dobije gusta smesa koja se blago lepi za dno.

Premeštamo sa ringle. Dodajemo jaja jedno po jedno i mešamo dok ne upije svako jaje.

Zagrevamo ulje na ringli ili u fritezi na srednjoj temepraturi. Špricamo testo u ulje i pržimo dok se ne dobije tamna narandžasta boja.

Čurosi su tanji i duži od tulumbica.

Nakon toga pravimo ganaš tako što za taj cilj zagrevamo pavlaku na ringli, bez ključanja.

Njome zalivamo izlomljenu čokoladu i sačekamo 10 sekundi. Kada iseku, mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

Umačemo jedan kraj gotovih Španskih Čurosa u ganaš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: