Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Integralna fokača u multikukeru

Integralna fokača u multikukeru

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Integralna fokača u multikukeru
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Aromatičan, mekan i ukusan hleb mediteranskog ukusa"

Potrebni sastojci

  • speltino brašno - 2 šolje, integralno
  • voda - 1/2 šolje
  • kvasac - 1/3 kockice (14 g)
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - prstohvat
  • maslinovo ulje - 2+2 supene kašike
  • još
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • origano - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

šolja = 200 ml

Da li ste probali hleb u multikukeru? Isprobajte ovaj ukusni recept.

Rastvorite kvasac u blago zagrejanoj vodi zajedno sa prstohvatom šećera.

U posudu stavite brašno i so i izmešajte.

Dodajte smesu sa kvascem i 2 supene kašike maslinovog ulja i umesite meko testo.

Oblikujte testo za fokaču u loptu i pokrijte ga krpom na 30 minuta.

Nakon toga posudu multikukera za kuvanja namažite s malo maslinovog ulja i unutra stavite testo,

Raširite ga rukama dok ne popuni oblik posude.

Prstima napravite mala udubljenja i zalijte sa ostale dve kašike maslinovog ulja.

Malu glavicu crvenog luka naseckajte na kriške i poređajte ih na testo, blago ih pritiskajući.

Pospite s malo suvog origana i ponovo ostavite da nadođe.

Nakon 10 minuta uključite uređaj na program BAKE (pečenje) i podesite tajmer na 20 minuta.

Kada istekne to vreme, otvorite poklopac i pomoću dve drvene kašike okrenite fokaču kako bi se zapekla i sa druge strane, ovog puta na 16 minuta, ponovo na programu BAKE.

Izvadite gfokaču iz uređaja i ohladite na rešetci.

Integralna fokača u multikukeru - savršen hleb sa lukom, inspirisan italijanskom kuhinjom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: