Način pripreme
šolja = 200 ml
Da li ste probali hleb u multikukeru? Isprobajte ovaj ukusni recept.
Rastvorite kvasac u blago zagrejanoj vodi zajedno sa prstohvatom šećera.
U posudu stavite brašno i so i izmešajte.
Dodajte smesu sa kvascem i 2 supene kašike maslinovog ulja i umesite meko testo.
Oblikujte testo za fokaču u loptu i pokrijte ga krpom na 30 minuta.
Nakon toga posudu multikukera za kuvanja namažite s malo maslinovog ulja i unutra stavite testo,
Raširite ga rukama dok ne popuni oblik posude.
Prstima napravite mala udubljenja i zalijte sa ostale dve kašike maslinovog ulja.
Malu glavicu crvenog luka naseckajte na kriške i poređajte ih na testo, blago ih pritiskajući.
Pospite s malo suvog origana i ponovo ostavite da nadođe.
Nakon 10 minuta uključite uređaj na program BAKE (pečenje) i podesite tajmer na 20 minuta.
Kada istekne to vreme, otvorite poklopac i pomoću dve drvene kašike okrenite fokaču kako bi se zapekla i sa druge strane, ovog puta na 16 minuta, ponovo na programu BAKE.
Izvadite gfokaču iz uređaja i ohladite na rešetci.
Integralna fokača u multikukeru - savršen hleb sa lukom, inspirisan italijanskom kuhinjom.