Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Integralna fokača sa mariniranim lukom i maslinama

Integralna fokača sa mariniranim lukom i maslinama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Integralna fokača sa mariniranim lukom i maslinama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
25/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Servirajte toplu sa svežim povrćem i parčetom sira. Jedinstven ukus!"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 500 g
  • voda - 350 ml
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • so - 1 ravna kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • ulje - 3 supene kašike
  • seme suncokreta - 3 supene kašike, sirov
  • nadev
  • luk - 1 - 2 glavice, stari luk
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • origano
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • so - po ukusu
  • biber
  • bosiljak - listovi svež
  • masline - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

U 100 ml mlake vode sipamo suvi kvasac i šećer, promešamo i ostavljamo da se aktivira.

U sredinuintegralnog brašna sipamo kvasac, preostalu vodu, so, ulje, seme suncokreta i zamesimo testo. Pokrivamo folijom i ostavljamo 1 sat da se udvostruči obim.

Za to vreme isečemo luk na polumesec u posudu. Dodajemo so, biber, origano, bosiljak, majčinu dušicu i ostavljamo na jedan sat, tako bude mek i ukusan.

Masline isečemo na krupnije, na polumesece. Nadošlo testo podelimo na dva dela, kod mene je jedan veliki i dva manja.

Prstima oblikujemo fokaču tako da se dobije rub. Odozgo rasporedimo marinirani luk, masline i listove svežeg bosiljka. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.

Serviramo tople sa svežim povrćem i parčetom sira.

Jedinstven ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: