Način pripreme
Torta sa pavlakom je odgovarajuća za praznik sa više gostiju.
U odgovarajućoj posudi umutite slatku pavlaku pomoću miskera dok se ne dobije gust krem od pavlake. Dodajt ekiselu pavlaku u porcijama u krem nastavljajući sa mućenjem dok se ne homogenizuje.
U odgovarajuću posudu stavite dve kore jednu do druge. Pomoću silikonske četkice ih namažite kafom. Stavite sloj krema i zagladite.
Uvaljajte voće koje ste prethodno odmrzli u šećeru i poređajte sloj voća na pavlaku.
Stavite red piškota i pomoću pomoću četkice nanesite kafu.
Sledi sloj krema i red kora za tortu, natopljenih kafom /kupljene kore ne zahtevaju da budu mnogo zalivene, zato što se nakon toga pretvore u kašu/. Namažite kremom i poređajte red kolutića banane. Stavite i poslednje kore postupajući na isti način.
Omekšali maslac umutite u vazdušast krem. Belanca umutite u gust sneg. Dodajte belanca u porcijama u maslac dok se ne dobije vazdušast krem.
Ovim kremom namažite gornji sloj torte.
Čokoladu istopite na vodenoj pari i zalijte tortu.
Stranične deloce garnirajte kokosovim brašnom. Odozgo poređajte plave šljice i čokoladne kuglice.
Torta sa pavlakom i čokoladnim kuglicama je gotova.