Način pripreme
Prvo počinjemo sa poslastičarskim kremom.
U duboku posudu sipamo suvu smesu za poslastičarski krem, unutra dodajemo sveže mleko i šećer u prahu, počinjemo da mutimo mikserom dok se ne dobije krem otprilike 5 mintua.
U krem dodajemo jedno pakovanje krem sira i ponovo mutimo jednu, dve minute da se dobro pomeša. Na kraju dodajemo slatko od višanja, mešamo kašikom i ostavljamo u frižideru na nekoliko sati da odstoji.
U duboku posudu sipamo pakovanje suve pavlake i dodajemo 1 šolju svežeg mleka, mutimo mikserom dok se pavlaka ne zgusne. Stavljamo u frižider da odstoji i prelazimo na pripremanje smese za kore.
Za taj cilj razbijemo pet jaja u duboku posudu, unutra sipamno pet kašika šećera i mutimo dok se ne formira sipkasta smesa otprilike 5-6 minuta, dodajemo 6 kašika brašna i mutimo jednu minutu da smesa ne bi spala.
Uključujemo rernu da se zagreje na 170 stepeni.
Uzimamo pravougaonu tepsiju rerne, stavljamo papir za pečenje i sipamo smesu za koru. Pečemo otprilike 15 minuta.
Vadimo i okrećemo rukom da se ne bi pokidalo, ostavljamo da se malo ohladi.
Proces ponavljamo sa drugom korom.
Uzimamo poslastičarski krem koji smo ranije spremili i delimo na dva jednaka dela za dve kore, dobro premazujemo kremom i kore sečemo po dužini.
Od dve kore dobijamo četiri dugačka komada koja uvijajući jedan za drugi po dijagonali formiraju našu visoku tortu.
Premazujemo slatkom pavlakom. Odozgo sipamo dve istopljene čokolade, ukrašavamo orasima i stavljamo na hladno mesto ili frižideer kako bi se torta sa pavlakom dobro stegla.
Visoka torta sa pavlakom i čokoladnom glazurom je veoma uspešna.