Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta od pavlake sa maskarponeom i jagodama

Torta od pavlake sa maskarponeom i jagodama

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664267958
Torta od pavlake sa maskarponeom i jagodama
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
29/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Torta kao iz bajke - sada želite da magično pojedete ne jedno, nego bar 5 parčića"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komad
  • šećer - 180 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 100 g
  • kakao - 35 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za fil
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • maskarpone - 250 g
  • šećer u prahu - 1 šolja /100g/
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • za prelivanje
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 100 g
  • za ukras
  • keks - 2 - 3 tutku
  • jagode - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite mikserom sa prstohvarom soli dok ne dobijete penu. Onda dodajte šećer i vanilin šećer, mmutite dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte jedno po jedno žumance dok ih ne upiju belanca.

Nakon toga prosejte brašno plus kakao i prašak za pecivo. Dodajte iz dva-tri puta i mutite kratko na niskoj brzini miksera ali da se dobije homogena kakao smesa.

U kalup za torte - 24 cm, obložen papirom za pečenje i namazan maslacem, sipajte smesu i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Koru pecite oko 45 minuta ili provrite čačkalicom za zube.

Za fil

Umutite palvaku na čvrste vrhove sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Nakon toga dodajte maskarpone i mutite dok se ne integriše u smesu.

Sastavljanje torte

Hladnu koru isecite na dva dela. Prvi deo stavite u obruč od kalupa. Prelijte četkom potopljenom u mleko. Namažite delom fila i poređajte isečene jagode preko.

Stavite i drugu koru, koju takođe prelijte. Nakon dva sata izvadite tortu iz kalupa.

Namažite je preostlaim filom svuda, nakon toga uz pomoć šprica napravite figure. Ukrasite keksom i isečenim jagodama po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: