Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Tartalete»Mini tartalete sa malinama i čokoladom bez pečenja

Mini tartalete sa malinama i čokoladom bez pečenja

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mini tartalete sa malinama i čokoladom bez pečenja
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Možete uživati u ovim ukusnim i zdravim mini tartaletama sa malinama i čokoladom sa povodom ili bez"

Potrebni sastojci

  • za osnovu
  • lešnici - 100 g, sirovi
  • urme - 80 g, bez koštice
  • kikiriki puter - 1 supena kašika, puna
  • brašno od rogača - 1 supena kašika ili kakao
  • so - prstohvat
  • za žele od malina
  • maline - 100 g, zamrznute
  • stevija - 1 supena kašika (med, javorov sirup)
  • čia - 2 supene kašike
  • čokolada - 30 g
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili ove mini tartalete prvo napravite osnovu.

U suvom tiganju zapecite lešnike na nekoliko minuta i ostavite ih da se ohlade.

Očistite urme od koštica i ukoliko su previše suve, namočite ih u vrućoj vodi na 10-15 minuta.

Nakon toga ih ocedite i stavite u belnder zajedno sa lešnicima, prstohvatom soli, punom kašikom kikiriki putera i brašnom od rogača (kakao).

Blendajte smesu u kratkim pulsacijama, nakon čega je rasporedite u kalupe pritiskajući. Oblikujte osnovu i mali bord.

Za taj cilj sam koristila male silikonske kalupe za mafine prečnika 6 cm.

Kalupe sa osnovom stavite u frižider na 30 minuta, a za to vreme pripremite žele od malina.

Koristila sam zamrznute maline koje sam pomešala sa jednom kašikom stevije u prahu, stavila sam na ringlu i kuvala 5 minuta koliko je potrebno da maline puste sok i svoju aromu. Vodu nisam dodavala, zato što su maline bile zamrznute. Steviju možete zameniti medom ili javorovim sirupom, a zašto da ne i kašikom, dve šećera, svako prema svom ukusu.

Zatim sam izgnječila maline viljuškom i procedila sam ih kako bih uklonila semenke.

U sok od malina sam dodala 2 pune kašike čia semenki. Izmešala sam i ostavila da odstoje 30 minuta, neophodno vreme da čia nabubri.

Kada je to vreme prošlo, napunila sam tartalete slatkom od malina.

Istopila sam čokoladu i malo ulja u posudi na vodenoj pari. Može i u mikrotalasnoj rerni dva puta po 30 sekundi.

Tartalete sam zalila sam po kašičicom čokolade i dekorisala sam sa malo svežih borovnica i naseckanim bademom.

Vratite u frižider na još sat vremena i nakon toga možete uživati u ovim ukusnim i zdravim mini tartaletama sa malinama i čokoladom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: