Način pripreme
Pomešajte i prosejte brašno, šećer u prahu i so u posudu. Isecite maslac na male kockcie i dodajte ga. Promešajte i gnječite brašno prstima, dok se ne dobiju mrvice. Dodajte žumance i ponovo mešajte prstima.
Zamesite testo (koliko da se oblikuje testo, ne mesi se dugo). Ako se testo mrvi, dodajte 1 supenu kašiku hladne vode i ponovo mesite. Testo treba da bude meko, ali da se ne lepi. Ako se lepi, dodajte malo brašna.
Napravite loptu od testa, uvijte ga u foliju i stavite u frižider da se stegne oko 30-40 minuta.
Napravite nadev tako što umutite maslac sa šećerom u prahu na krem. Dodajte rum i jaje. Ponovo mutite. Na kraju dodajte krupno samlevene bademe i brašno i promešajte. Isecite breskve na tanke kriške.
Kad testo bude gotovo razvucite ga na radnoj površini, posutoj brašnom i isecite krugoe, veće od prečnika kalupa za tartove koje ćete koristiti.
Druga varijanta je da podelite testo na jednake loptice. Stavite jednu lopticu u namazan i brašnom posut kalup i spljeskate testo tako da pokrije kalup.
Napunite gotove tartalete nadevom (nemojte da prepunite) i stavite tanke kriške bresaka. Pecite 20-25 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu prilikom serviranja.
Prečnik tartova - 10 cm.