Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Mini tartalete sa breskvama

Mini tartalete sa breskvama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Mini tartalete sa breskvama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Zalogaj uživanja - male radosti u životu"

Potrebni sastojci

  • za tartove
  • brašno - 180 g
  • šećer u prahu - 40 g
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 90 g
  • žumanca - 1 komad
  • voda - 2 - 3 supene kašike, hladna
  • za nadev
  • masalc - 120 g
  • šećer u prahu - 110 g
  • jaja - 1 komad
  • rum - 1 supena kašika
  • bademi - 90 g
  • brašno - 4 supene kašike
  • breskve - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte i prosejte brašno, šećer u prahu i so u posudu. Isecite maslac na male kockcie i dodajte ga. Promešajte i gnječite brašno prstima, dok se ne dobiju mrvice. Dodajte žumance i ponovo mešajte prstima.

Zamesite testo (koliko da se oblikuje testo, ne mesi se dugo). Ako se testo mrvi, dodajte 1 supenu kašiku hladne vode i ponovo mesite. Testo treba da bude meko, ali da se ne lepi. Ako se lepi, dodajte malo brašna.

Napravite loptu od testa, uvijte ga u foliju i stavite u frižider da se stegne oko 30-40 minuta.

Napravite nadev tako što umutite maslac sa šećerom u prahu na krem. Dodajte rum i jaje. Ponovo mutite. Na kraju dodajte krupno samlevene bademe i brašno i promešajte. Isecite breskve na tanke kriške.

Kad testo bude gotovo razvucite ga na radnoj površini, posutoj brašnom i isecite krugoe, veće od prečnika kalupa za tartove koje ćete koristiti.

Druga varijanta je da podelite testo na jednake loptice. Stavite jednu lopticu u namazan i brašnom posut kalup i spljeskate testo tako da pokrije kalup.

Napunite gotove tartalete nadevom (nemojte da prepunite) i stavite tanke kriške bresaka. Pecite 20-25 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu prilikom serviranja.

Prečnik tartova - 10 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: