Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Posne kiflice sa čokoladom

Posne kiflice sa čokoladom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posne kiflice sa čokoladom
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Zasladite se i tokom posta - evo recepta za vas!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 650 g
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 300 ml
  • svež kvasac - 25 g
  • posni margarin - 60 g
  • Za nadev
  • posna čokolada - 150 g
  • Za premazivanje
  • voda - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

Kvasac izmrviti i rastvoriti u 100 ml mlakog mleka, zatim dodati jednu kašiku brašna, jednu kašiku šećera, izmeśati i ostaviti da odstoji pet minuta.

U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati nadošli kvasac, uliti 200 ml mlake vode, dodati vanilin šećer, jednu kašiku šećera, ulje, so, otopljen maragarin i zamesiti mekše testo.

Poiljiti testo sa obe strane i ostaviti da odstoji prekriveno čistom kuhunjskom krpom dok ne nadođe.

Testo uzručiti na pobrašnjenu radnu površinu. Podeliti na dva dela, pa od oba dela oblikovati jufkice.

Razviti ih oklagijom u krug iseći na po osam trouglova.

Zatim na svaki trougao stavit komadić čokolade, pa uviti u kiflice.

Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kiflice.

Tada rernu ukjlučiti i dobro je zagrejati. Za to vreme kiflice če još da narastu.

Pre pečenja kiflice premazati mešavinom vruće vode i ulja.

Peći 20 minuta na 180 stepeni.

Pečene kiflice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade prekrivene čistom kuhunjskom krpom.

Posne kiflice sa čokoladom posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: