Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Goveđi burger u integralnoj lepinji sa pomfritom

Goveđi burger u integralnoj lepinji sa pomfritom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Goveđi burger u integralnoj lepinji sa pomfritom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Dodatno se služe senf i majonez, a zašto ne i ljuta paprika. Goveđi burger u integralnoj lepinji sa pomfritom je jednostavno neodoljiv."

Potrebni sastojci

  • integralna lepinja - 6 komada
  • mlevena govedina - 1 kg
  • kačkavalj - 60 g
  • paradajz - 2 komada
  • crveni luk - 2 glavice
  • zelena salata - 6 listova
  • topljeni sir - čedar
  • kečap - domaći
  • senf
  • majonez
  • krompir - 1, 5 kg
  • ulje - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tajna da se hamburgeri služe topli i ukusni je u dobroj pripremi.

Oljuštite i operite krompir. Isecite ih na trake. Ostavite ih u posudi sa vodom. Listove zelene salate operite. Paradajz operite i isecite na kriške. Luk se očisti i iseče na kockice.

Sir isecite na kriške. Pripremite pleh sa papirom za pečenje.

Od junećeg mlevenog mesa formirati 6 podjednako velikih junećih burgera, nešto većih od lepinji, jer se pri pečenju skupljaju. Ređajte ih u pleh.

Sipajte još ulja u kaserolu da se zagreje. Deo krompira se ocedi u cediljci. Stavljaju se da se prže. Kada je pomfrit gotov, stavite ga u šerpu sa poklopcem. Posole se i promešaju.

Isto se ponavlja sa preostalim krompirom. Kada je priprema krompira na pola, uključite rernu da se ispeku burgeri.

Neposredno pre nego što se izvade iz rerne, na njih se stavlja komad kačkavalja da se istopi.

Pecite ih ukupno oko 25 minuta. Ispašće veoma sočni burgeri, za koje nismo ni koristili dodatne sosove.

Za to vreme, lepinje od integralnog brašna se preseku na pola. Donji deo lepinje se premaže otopljenim čedar sirom. Vrh lepinje se iznutra namaže kečapom.

Na gornji deo se ređaju list zelene salate, crveni luk i paradajz. Kada su burgeri gotovi, dodajte ih na donji deo lepinje.

Prekrijte ih preostalim sastojcima i burgeri su sklopljeni.

Kao prilog dodajte sveže prženi, topli pomfrit.

Dodatno se služe senf i majonez, a zašto ne i ljuta paprika. Goveđi burger u integralnoj lepinji sa pomfritom je jednostavno neodoljiv.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: