Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Sočni goveđi burgeri

Sočni goveđi burgeri

Natalia M.Natalia M.
Početnik
15344
Sočni goveđi burgeri
Fotografije: Natalia M.
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ovi burgeri su jedna odlična nedeljna poslepodnevna užina ili večera"

Potrebni sastojci

  • za goveđi burger
  • goveđe mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 mala glavica
  • čubar - 2 kašičice
  • crni biber - 1 kašičica
  • maslac - maslinovo ulje, po želji
  • za hlepčić
  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • brašno - 600 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • voda - 200 ml
  • još
  • ajsberg
  • čedar
  • krastavci
  • sos - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo mleveno meso u duboku posudu tako što dodajemo luk, jaje i začine.

Dobro umesimo i ostavljamo u frižideru na sat vremena kako bi se upila aroma začina.

U međuvremenu zagrejemo 200 ml vode i sipamo je u posudu, stavljamo kesicu suvog kvasca i 1 supenu kašiku šećera, malo brašna i mešamo.

Dovoljno komponenti kako bi se kvasac aktivirao. Ova aktivnost iziskuje otprilike 10 minuta mira.

Vadimo mleveno meso iz frižidera. Namočimo ruke i oblikujemo okruglu i pljosnatu ćuftu, otprilike 1.5 cm.

U međuvremenu zamesimo meko testo koje se ne lepi i oblikujemo 6 loptica.

U tepsiju stavljamo papir za pečenje i pažljivo ređamo loptice.

Pečemo hlepčiće na 200°C 20-30 minuta ili dok se ne dobije zlatasta korica.

Kada se ispeku lepinje za burgere mogu da se namažu maslacem.

Zagrevamo u tiganju maslac ili maslinovo ulje, po želji može i ulje - svako šta voli i stavljamo ćufticu.

Važno je da na svaku 1 minutu okrećemo čuftu, potrebno je otprilike 4-5 minuta da se postignu savršeni rezultati.

Kada su gotove stavljamo ih u metalnu foliju za pečenje i ostavljamo ih dok ne pripremimo ostale sastojke za burger.

Na taj način ostaju sočni i ukusni!

Peremo ajserg salatu, pripremamo čedar sir, sos i seckamo krastavčiće.

Posle sečemo lepinje nožem za hleb, stavljamo sos na male lepinje, stavljamo čedar, ćuftu, krastavce i ajsberg.

Zatvaramo burger i poslužujemo sa prženim krompirićima. A zašto da ne i krompirićima vedžis u air fryer-u.

Ovo je jedna odlična nedeljna poslepodnevna užina ili večera. Ili za neočekivane goste. Bude gotovo za manje od sat vremena.

Neverovatna aroma i ukus. Samo probajte ove sočne goveđe burgere.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: