Način pripreme
Stavljamo mleveno meso u duboku posudu tako što dodajemo luk, jaje i začine.
Dobro umesimo i ostavljamo u frižideru na sat vremena kako bi se upila aroma začina.
U međuvremenu zagrejemo 200 ml vode i sipamo je u posudu, stavljamo kesicu suvog kvasca i 1 supenu kašiku šećera, malo brašna i mešamo.
Dovoljno komponenti kako bi se kvasac aktivirao. Ova aktivnost iziskuje otprilike 10 minuta mira.
Vadimo mleveno meso iz frižidera. Namočimo ruke i oblikujemo okruglu i pljosnatu ćuftu, otprilike 1.5 cm.
U međuvremenu zamesimo meko testo koje se ne lepi i oblikujemo 6 loptica.
U tepsiju stavljamo papir za pečenje i pažljivo ređamo loptice.
Pečemo hlepčiće na 200°C 20-30 minuta ili dok se ne dobije zlatasta korica.
Kada se ispeku lepinje za burgere mogu da se namažu maslacem.
Zagrevamo u tiganju maslac ili maslinovo ulje, po želji može i ulje - svako šta voli i stavljamo ćufticu.
Važno je da na svaku 1 minutu okrećemo čuftu, potrebno je otprilike 4-5 minuta da se postignu savršeni rezultati.
Kada su gotove stavljamo ih u metalnu foliju za pečenje i ostavljamo ih dok ne pripremimo ostale sastojke za burger.
Na taj način ostaju sočni i ukusni!
Peremo ajserg salatu, pripremamo čedar sir, sos i seckamo krastavčiće.
Posle sečemo lepinje nožem za hleb, stavljamo sos na male lepinje, stavljamo čedar, ćuftu, krastavce i ajsberg.
Zatvaramo burger i poslužujemo sa prženim krompirićima. A zašto da ne i krompirićima vedžis u air fryer-u.
Ovo je jedna odlična nedeljna poslepodnevna užina ili večera. Ili za neočekivane goste. Bude gotovo za manje od sat vremena.
Neverovatna aroma i ukus. Samo probajte ove sočne goveđe burgere.
Prijatno!