Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Boršč»Goveđi boršč

Goveđi boršč

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Goveđi boršč1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Znamo da ste poštovaoci ukusne hrane, pa Vam zato predlažemo da probate naš boršč sa govedinom, i da nam iskreno kažete koliko Vam se svideo!"

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 750 g masnijeg
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 - 3 kom.
  • paprika - 1 - 2 kom.
  • paradajz - 1 - 2 kom.
  • kupus - 1/4 glavice
  • krompir - 4 - 5 kom.
  • fida - 1 šaka
  • biber
  • celer - 1 kom.
  • list žalfije - 1 - 2 kom.
  • ulje - 1 šolja
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • peršun - 1 vezica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso naseći na komade i skuvati ga u posoljenoj vodi, dok ne bude polugotovo. U međuvremenu, naseći sve vrste povrća na krupne kockice, i dodati ih u meso.

Dodati i začine i posoliti po ukusu, pa kuvati jelo dok meso i povrće ne bude u potpunosti gotovo, a 15-20 minuta pre toga, dodati fidu.

Pre nego se jelo skloni sa ringle, dodati maslac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: