Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj za samo 20 minuta

Ratatuj za samo 20 minuta

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Ratatuj za samo 20 minuta
Fotografije: Maria Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Nek vam je slatko uz moj ratatuj za samo 20 minuta - primamiljivo je kako za tako kratko vreme možete da imate nešto toliko ukusno na stolu"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • tikvice - 2 komada
  • patlidžan - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • sok od paradajza - 500 ml
  • majčina dušica - 2 g, suva
  • peršun - 2 g, suv
  • so - prstohvat
  • biber
  • šećer - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckamo luk i beli luk na sitno i zapržimo i malo masnoće u tiganju.

Začinjavamo majčinom dušicom i peršunom. Prelivamo sokom od paradajza.

Dodajemo isto tako so, šećer i biber.

Dok se sos kuva, sečemo preostalo povrće na tanke šajbne.

Sos sipamo u okruglu posudu za pečenje i preko njega poređamo šajbne redom jednu do druge u krug.

Odozgo solimo i posipamo biberom i namažemo ratatuj maslinovim uljem.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo povrće u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Nek vam je slatko uz moj ratatuj za samo 20 minuta!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: