Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Prženice»Francuski tost od starog uskršnjeg kolača

Francuski tost od starog uskršnjeg kolača

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Francuski tost od starog uskršnjeg kolača
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
11 min.
Porcije
4
"Ftancuski tost od starog Uskršnjeg kolača je doručak koji želite svake subote"

Potrebni sastojci

  • stari uskršnji kolač
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 150 ml
  • vanilin šećer - 20 g
  • cimet - 2 g
  • kardamom - 1 bobica
  • kravlji maslac - za prženje
  • šumsko voće
  • javorov sirup - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, cimetom, mlevenim kardamomom, svežim mlekom.

Uskršnji kolač isecite na kriške debljine 1 cm.

Potopite ih u smesu i sačekajte da malo omekšaju, ali ne previše da se ne raspadnu.

Zagrejte tiganj sa kravljim maslacem i pržite kriške sa obe strane do zlatne boje.

Slatke pržene kriške serviramo sa javorovim sirupom i bobicama.

Možete koristiti i med za ukrašavanje francuskog tosta od starog uskršnjeg kolača umesto javorovog sirupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: