Način pripreme
Slatko se rastvara u vodi, dodaju se dve kašike šećera i prašak za pecivo. Muti se žičanom mutilicom.
Stavljamo dve kašike brašna od rogača. Mešamo. Sledi kokosovo ulje i brašno.
Dobija se dosta gusto testo, koje se raspoređuje u šest kalupa za mafine, koje smo prethodno namazali kokosovim uljem ili smo stavili papirne korpice koje se ne lepe.
Pečemo u umerenoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo oko 20-25 minuta.
Gotove mafine posipamo sa malo šećera u prahu.
Budući da su bezglutenski, a i bez jaja, nemaju agensa koji ih slepljuje, kolačići su trošni, ali uveravam vas, neverovatno ukusnu, brašno od rogača ima sladak ukus i zato su dovoljne samo dve kašike šećera, da se dobije zaista ukusan kolačić.
Veganski mafini sa brašnom od rogača su gotovi.