Način pripreme
Od navedenih proizvoda sam pripremila testo. Prvo sam pomešala vodu, šećer, kokosovo ulje, stavila u mikrotalasnu da se ulje istopi.
Zatim sam u ovu tečnu mešavinu dodala prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesa proključa.
Slede brašno i griz. Dobija se veoma gusto testo, vidi se sa fotografije u sirovom obliku kako je.
Sipajte testo u manji kalup za kolač obložen papirom za pečenje. Po vrhu rasporedite grožđe i orahe.
Domaći brauni pecite na 160 stepeni sa ventilatorom dok čačkalica kojom probate ne bude suva, brzo je, posmatrajte!
Na kraju sam gotov čokoladni kolač posula prelivom koji sam pripremila od ulja ili kokosovog ulja 2 kašike, smeđeg šećera, 3 kašike, vode 100 ml.
Sve sam ovo kuvala na šporetu dok se ne zgusne, ali malo, želela sam da ostane tečnije.
Ispostavilo se da je ovaj veganski brauni sa grožđem i brašnom od rogača jedinstveno ukusan! Preporučujem ovu vegansku verziju braunija.
Pogledajte još i kako da napravite ukusne kolače sa rogačem, kao i našu ukusnu zbirku veganskih kolača.