Način pripreme
Pomešajte i promešajte sastojke za marinadu i namažite obilno batake, ostavite sa strane na oko 2.5 sata da se marinuju.
Za to vreme očistite špargle i blanširajte u vreloj vodi dva-tri minuta i odmah stavite u ledenu vodu na 5 minuta dok se potpuno ne ohladi. Nakon toga osušite salvetom, stavljenom na tanjir, pospite maslacem od tartufa.
Takođe u poseban pleh isecite crveni slatki krompir, začinite solju, biberom, maslinovim uljem ekstra virgin i cimetom i pecite oko 30-35 minuta dok ne omekša batat.
Posudu sa piletinom i marinadom pokrijte folijom ili poklopcem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, nakon toga izvadite i prelijte pile sa marinadom - sokom i ponovo u rernu bez poklopca dok ne porumeni 5-10 minuta.
Prijatno uz pileće batake sa šparglama i batatom.
Bon Appetit!