Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Pileći bataci sa šparglama i batatom

Pileći bataci sa šparglama i batatom

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
1364381444
Pileći bataci sa šparglama i batatom
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 2
19/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Prijatno uz pileće batake sa šparglama i hrskavim batatom."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • špargle - 500 g, malde, sveže
  • maslac od tartuga - 20 ml
  • za marinadu
  • med - 3 supene kašike
  • soja sos - 2 supene kašike
  • rendana pomorandžina kora - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • beli luk - 3 čena, sitno izrendan
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike, ekstra virgin
  • so
  • biber - po ukusu
  • za ukras
  • batat - 2 komada
  • so
  • cimet - prstohvat
  • maslinovo ulje
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte i promešajte sastojke za marinadu i namažite obilno batake, ostavite sa strane na oko 2.5 sata da se marinuju.

Za to vreme očistite špargle i blanširajte u vreloj vodi dva-tri minuta i odmah stavite u ledenu vodu na 5 minuta dok se potpuno ne ohladi. Nakon toga osušite salvetom, stavljenom na tanjir, pospite maslacem od tartufa.

Takođe u poseban pleh isecite crveni slatki krompir, začinite solju, biberom, maslinovim uljem ekstra virgin i cimetom i pecite oko 30-35 minuta dok ne omekša batat.

Posudu sa piletinom i marinadom pokrijte folijom ili poklopcem i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, nakon toga izvadite i prelijte pile sa marinadom - sokom i ponovo u rernu bez poklopca dok ne porumeni 5-10 minuta.

Prijatno uz pileće batake sa šparglama i batatom.

Bon Appetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: