Način pripreme
Operemo i iskidamo nekoliko listova zelene salate /5-6/. Ogulimo i iseckamo pola glavice luka. Izmešamo ih zajedno i začinimo solju, uljem i sirćetom.
Prebacujemo ih u dubok tanjir. Izmrvimo sir, zatim kuvano jaje.
Sitno naseckamo surimi štapiće i dodajemo ih na vrh.
Papriku isečemo na dva dela. Očistimo je od semenki. Ja sam koristila jednu polovinu. Stavljamo sir i pritiskamo, nakon čega sečemo na komade po dužini i ređamo po rubu tanjira.
Paradajz sečemo na kolutove i posle svaki kružić na pola. Posolimo i ređamo sa druge strane po rubu. Sečemo mocarelu ili mladog sira na komadiće i ređamo na paradaju, a zatim stavljamo i pesto.
Dodala sam i nekoliko komadića kačkavalja za raskoš.
Veoma je ukusna sa lepim sirom i paradajzom.
Letnja salata sa surimi štapićima je gotova.