Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Hladni sendviči sa mlečnom salatom i rukolom

Hladni sendviči sa mlečnom salatom i rukolom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Hladni sendviči sa mlečnom salatom i rukolom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
12/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Poslužite lagane i sveže sendviče u bilo koje doba dana - uvek su prikladni."

Potrebni sastojci

  • Za lepinje
  • kokosovo brašno - 30 g
  • krem sir - 250 g
  • husk - 15 g
  • kvasac - 1 tkašičica, suv
  • orasi - 50 g oraha ili badema (sitno mlevenih)
  • susam - 1 kašika
  • seme bundeve - 30 g sitno mrvljenih ili mlevenih
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 kašičica
  • mak - i susam, za valjanje
  • Za punjenje
  • mlečna salata - 6 kašika
  • pesto od peršuna - 6 kašika
  • mlečni beli luk - 3 čena
  • paradajz - 1 komad roze
  • rukola - 1 šaka
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • masline - ili kapari (opciono)
* merne jedinice

Način pripreme

Za lepinje:

Umutite jaja sa solju i dodajte krem sir, so, kvasac, kokosovo brašno, mlevene orahe, husk i susam.

Mešajte dok se ne dobije homogeno testo. Od toga oblikovati 6 okruglih vekni, uvaljati u mešavinu susama i maka i poređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Pokrijte krpom i ostavite da se diže 30-40 minuta na toplom mestu (neće mnogo da narastu).

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene. Ostavite da se ohlade na rešetki.

Sendviče napravite tako što ćete seći lepinje i jednu polovinu obilno namazati mlečnom salatom, a drugu polovinu pestom od peršuna.

Na salatu stavite krug lepog roze paradajza, a zatim dodajte tanko isečenu rukolu i mlečni beli luk. Neće biti začinjeno, hrskav je i ukusan.

Ako je moguće, koristite domaću rukolu iz bašte ili sortu koja je blago gorka i jakog ukusa. Kažem to zato što se masovno prodaje ona koja je apsolutno neukusna i hladni sendviči s njom ne bi bili ukusni.

Prelijte maslinovim uljem i malo soli po potrebi.

Poslužite lagane i sveže sendviče u bilo koje doba dana - uvek su prikladni. Po želji, fil možete obogatiti čime god želite, na primer maslinama ili kaparima bez koštica.

Prijatno uz hladne sendviče sa mlečnom salatom i rukolom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: