Način pripreme
Za lepinje:
Umutite jaja sa solju i dodajte krem sir, so, kvasac, kokosovo brašno, mlevene orahe, husk i susam.
Mešajte dok se ne dobije homogeno testo. Od toga oblikovati 6 okruglih vekni, uvaljati u mešavinu susama i maka i poređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Pokrijte krpom i ostavite da se diže 30-40 minuta na toplom mestu (neće mnogo da narastu).
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok ne porumene. Ostavite da se ohlade na rešetki.
Sendviče napravite tako što ćete seći lepinje i jednu polovinu obilno namazati mlečnom salatom, a drugu polovinu pestom od peršuna.
Na salatu stavite krug lepog roze paradajza, a zatim dodajte tanko isečenu rukolu i mlečni beli luk. Neće biti začinjeno, hrskav je i ukusan.
Ako je moguće, koristite domaću rukolu iz bašte ili sortu koja je blago gorka i jakog ukusa. Kažem to zato što se masovno prodaje ona koja je apsolutno neukusna i hladni sendviči s njom ne bi bili ukusni.
Prelijte maslinovim uljem i malo soli po potrebi.
Poslužite lagane i sveže sendviče u bilo koje doba dana - uvek su prikladni. Po želji, fil možete obogatiti čime god želite, na primer maslinama ili kaparima bez koštica.
Prijatno uz hladne sendviče sa mlečnom salatom i rukolom!