Način pripreme
Od nabrojanih sastojaka zamesite testo za hlepčiće. Namerno u njemu ima više ulja jer će tako biti mekši i pogodniji za sendviče. Nije neophodno da se kvasac prethodno rastvara, jednostavno ga namrvite u brašno.
Od dobijenog glatkog testa oformite 4 ili 5 loptica i stavite ih na odstojanje u posudu za pečenje, pokrivene papirom za pečenje. Ostavite da narastu, dok se lepo ne podignu - 30-40 minuta.
Ispecite male pogačice na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Ostavite da se ohlade.
Za nadev ukusnih hladnih sendviča pomešajte iseckan peršun sa gnječenim belim lukom malo soli i maslinovog ulja.
Prepolovite svaki hlepčić i namažite jednu polovinu ovom svežom smesom. Drugu polovinu namažite krem sirom.
Stavite tanke filete od dimljenog lososa, različite sveže listove salate i isečen čeri paradajz.
Zatvorite hladne sendviče sa lososom i domaćim hlepčićima i servirajte. Mnogo su ukusni!