Način pripreme
Za čia desert sa breskvama i urmama isecite banane i breskve na krupnije komade i stavite u posudu blendera.
Dodajte ovsene pahuljice, urme, iz kojih ste izvadili koštice, brašno od rogača i sveže mleko.
Količina urmi može da varira od toga koliko slatko želite da bude.
Ako nemate urme, možete ih zameniti medom, agavom ili javorovim sirupom.
Za vegan varijantu sveže mleko možete zameniti mlekom od orašastih plodova.
Pasirajte dok ne dobijete glatku smesu.
Dodajte u smesu semenke čie, promešajte i ostavite puding da stoji u frižideru oko sat vremena.
Za to vreme semenke će da nabubre i čia puding će da se zgusne.
Nakon toga podelite puding u 2 čaše ili posude i servirajte sa još svežeg voća.
Odličan i zdrav desert je ovaj puding sa rogačem, bananom i breskvama.
Prijatno!