Način pripreme
Takozvana pulpa od orašastih plodova pripremam praveći domaće mleko od orašastih plodova kad postim. Ostatak orašastih plodova (pulpa) čuvam u zamrzivaču i koristim za sirove bombone i druge vegan deserte.
Pomešamo pulpu sa pastom od urmi, zasladimo po ukusu javorovim sirupom i ako je potrebno stavljamo malo mleka od orašastih plodova da omekša smesa. Po želji možemo dodati sitno iseckano suvo voće.
Ja koristim suve brusnice i posipam kao dekoraciju. Pre toga formiramo gotovu masu na male zalogaje/loptice i stavljamo u frižider ili zamrzivač da se stegne.
Za to vreme rastopimo čokoladu na pari. Vadimo bombone i uvaljamo u tečnu čokoladu. Posipamo deoraciju po želji (sušene brusnice) i ponovo vraćamo bombone da se stegnu.
Sve mere za pripremu bombona sa urmama i čokoladom su odokativne, svaki sastojak dodajemo umereno dok ne dobijemo odgovarajuću smesu za formiranje bombona, tako da se ne raspadnu.
Prijatna priprema i prijatno!
Ako ti se dopada recept, probaj i druge predloge za domaće čokoladne bombone, slatke tartufe ili ukusne bombone sa urmama.