Način pripreme
Prvi korak u pripremi ovih čokoladnih bombona je da odvojite koštice iz trešanja i da ih isečene na sitne komade.
Odaberite tvrde trešnje, koje možete lako da isečete da ne dobijete kašu.
U posudu stavite rikotu, dodajte med i promešajte.
Dodajte sve ostale sastojke i trešnje i promešajte smesu za bombone kašikom.
Ostavite smesu da stoji 10-15 minta i nakon toga oblikujte loptice, poređajte na tacnu.
Stavite bombone u zamrzivač na 30 minuta da se ohlade i stegnu.
Rastopite čokoladu i maslac u posudi na pari.
Potopite svaku bombonu u čokoladnu glazuru i poređajte na papir za pečenje.
Pošto su bombone hladne, čokolada se stegne brzo, ali je dobro da ih ponovo stavite u frižder na 30 minuta.
Neka vam je slatko sa mojim ukusnim bombonama od trešanja.