Način pripreme
Počinjemo sa pripremom leblebija. Najbolje je da kupite one kuvane u konzervi, a možete i sirove da kupite pa da skuvate. Ja sam koristila one iz konzerve.
Kuvane leblebije pomešati sa maslinovim uljem, ljutom mlevenom paprikom i himalajskom solju. Stavimo sve na pekarski papir i pečemo na 200 stepeni 40 minuta.
Za to vreme pripremamo čorbu. Na maslinovovm ulju prodinstamo luk i beli luk. Nakon par minuta dodati indijski orah i kocke batata, pa preliti vodom i dodati kocku za supu.
Kuvati 30 minuta, pa izblendati ručnim mikserom. U izblendanu smesu stavimo očišćen kelj isečen na listiće. Kuvamo još 15 minuta, dodamo so, biber i opet izblendamo.
Na kraju dodamo bademovo mleko i jabukovo sirće i kuvamo još 10 minuta. Vegan potaž servirati u tanjir i posuti pečenim leblebijama.