Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Sotirani Krompir»Krompir sa kobasicama u tiganju i nemačka mlečna salata

Krompir sa kobasicama u tiganju i nemačka mlečna salata

Mimi GeorgievaMimi Georgieva
Početnik
19124410
Krompir sa kobasicama u tiganju i nemačka mlečna salata
Fotografije: Mimi Georgieva
1 / 4
16/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Krompir sa kobasicom u tiganju, i na kraju sa prilogom od nemačke salate sa krastavcima."

Potrebni sastojci

  • kobasice - 2 komada, sirove
  • krompir - oko 700 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • čubar - po ukusu
  • origano - po ukusu
  • univerzalni začin - 1 kašičica, za krompir
  • so - po ukusu
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • Za prilog
  • krastavac - 1 komad
  • senf - 1 kašičica
  • ceđeno kiselo mleko - 4 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • mirođija - 1 kašika
  • sok od đumbira - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir sa kobasicom u tiganju, i na kraju sa prilogom od nemačke salate sa krastavcima.

Prvo lagano zapeći kobasice u suvom tiganju. Isecite ih na zalogaje.

Propržite sitno iseckan crni i beli luk, krompir (na kockice) i kobasice isečene na komade.

Dodajte začine. Gotovo.

Kobasice uvek mogu biti u većoj količini, ko više voli sa više mesa.

Kobasice se mogu zameniti kratkotrajnom kobasicom, koja se dodaje nakon što je krompir skoro gotov.

Dok se glavno jelo kuva, pripremite prilog.

Isecite krastavac na tanke kolutove. Posolite i ostavite da se ocedi od tečnosti oko 10 minuta.

Pomešajte sa jednom kašičicom. senfa, 3-4 kašike ceđenog kiselog mleka, sokom od pola limuna, dodajte so i svežu mirođiju . Dodajte 1 kašiku soka od đumbira (može se izostaviti).

Jelo sa kobasicom i krompirom poslužite sa prepečenim kriškama hleba. Prijatno!

Želim vam svima nasmejan dan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: