Način pripreme
Krompir sa kobasicom u tiganju, i na kraju sa prilogom od nemačke salate sa krastavcima.
Prvo lagano zapeći kobasice u suvom tiganju. Isecite ih na zalogaje.
Propržite sitno iseckan crni i beli luk, krompir (na kockice) i kobasice isečene na komade.
Dodajte začine. Gotovo.
Kobasice uvek mogu biti u većoj količini, ko više voli sa više mesa.
Kobasice se mogu zameniti kratkotrajnom kobasicom, koja se dodaje nakon što je krompir skoro gotov.
Dok se glavno jelo kuva, pripremite prilog.
Isecite krastavac na tanke kolutove. Posolite i ostavite da se ocedi od tečnosti oko 10 minuta.
Pomešajte sa jednom kašičicom. senfa, 3-4 kašike ceđenog kiselog mleka, sokom od pola limuna, dodajte so i svežu mirođiju . Dodajte 1 kašiku soka od đumbira (može se izostaviti).
Jelo sa kobasicom i krompirom poslužite sa prepečenim kriškama hleba. Prijatno!
Želim vam svima nasmejan dan!