Način pripreme
Jedna prefinjena salata, nadahnuta nemačkom kuhinjom.
Krompir se skuva u posoljenoj vodu. Kada je gotov, seče se na srednje velike parčiće i ostavlja se sa strane.
Slanina za salatu se seče na sitno i zaprži se u sasvim malo maslinovog ulja. Kada se zarumeni, izvadi se i stavlja se na kuhinjski ubrus, da se odstrani višak masnoće.
Na njeno mesto u tiganj se stavlja sitno isečen luk. Nakon što omekša dodaje se kašika sirćeta, kašika senfa i malo šećera.
Kuva se oko dva-tri minuta, nakon čega se u tiganj stavlja krompir i slanina. Krompir salata se začinjava solju, mlevenim biberom i na sitno isečenim peršunom.
Meša se kratko, po želji može da se pospe na sitno isečenim mladim lukom i spremna je za serviranje. Konzumira se topla.
Nemačka krompir salata sa slaninom je čudesna!
Komentari