Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Galet od integralnog brašna sa trešnjama

Galet od integralnog brašna sa trešnjama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Galet od integralnog brašna sa trešnjama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
24/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Neodoljivi hrskavi galet sa aromatičnim filom od trešanja Poslužite uz sladoled od vanile i uživajte"

Potrebni sastojci

  • BAZA
  • integralno brašno - 150 g
  • maslac - 60 g
  • so - prstohvat
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • jaja - 1 komad
  • limun - kora 1/3 limuna
  • JOŠ
  • trešnje - 250 g
  • kukuruzni skrob - 1 kašičica (možda i bez)
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • vanila - 1 komad (0, 2 g)
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu, dodajte šećer, prstohvat soli i promešajte. Dodajte maslac nasečen na kockice.

Utrljajte maslac u suve sastojke dok se ne formiraju mrvice.

Samo žuti deo 1/3 limuna sitno narendati.

Umutiti 1 jaje i dodati ga u brašno, zajedno sa limunovom korom.

Odvojite mali deo jajeta za premazivanje ivice galeta.

Umesite meko testo sa maslacem, umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 20 minuta.

Za to vreme prepolovite trešnje i uklonite koštice.

Dodajte im 1 kesicu vanile i kašiku kukuruznog skroba i promešajte.

Izvadite testo iz frižidera i razvijte ga oklagijom između dva sloja papira za pečenje u tanku koru prečnika oko 30 cm.

Skinite gornji sloj papira i stavite trešnje, ostavljajući na kraju 2-3 cm bez nadeva. Trešnje pospite sa malo smeđeg šećera. Ako su trešnje dobro zrele i slatke, možete preskočiti šećer.

Koristeći papir, preklopite deo bez fila ka unutra da se formira ivica galeta i da fil ne iscuri pri pečenju.

Premažite ivicu jajetom i pospite orasima. Poređao sam cele bademe.

Galet zajedno sa papirom premestite u odgovarajući pleh i pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta

Poslužite galet integralnog brašna sa trešnjama ohlađen sa kuglom sladoleda od vanile.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: