Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini od kokosovog brašna sa trešnjama

Mafini od kokosovog brašna sa trešnjama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Mafini od kokosovog brašna sa trešnjama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
14/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Kod kuće nestaju za minutu, ali ako ostanu duže obojiće se od trešanja, imajte to u vidu"

Potrebni sastojci

  • kokosovo brašno - 100 g
  • belanca - 4 komada, od velikih jaja
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 160 g
  • vanila - 2 g, u prahu
  • ulje - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 6 supenih kašika
  • trešnje - otprilike 17 komada
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Trešnje očistite od koštica i naseckajte na komadiće.

U posudi pomešajte kokosovo brašno, prašak za pecivo i vanilu.

Umutite belanca sa prstohvatom soli na vodenoj pari dok se ne pretvore u sneg (otprilike 4 minute mućenja).

U posebnoj posudi umutite i jaja sa šećerom, takođe na vodenoj pari dok se ne dobije lepljivi i vazdušast krem.

Pomešajte jaja sa uljem i vodom, izmešajte sa suvom smesom, a posle u delovim dodajte i belanca uz glatko mešanje.

Kada dobijete homogenu smesu, stavite i komadiće trešanja i ponovo mešajte.

Ako je smesa suva, možete dodati još malo vode, a ako je retka - još malo kokosovog brašna. Generalno zavisi od veličine jaja. Kod mene je bila malo suva, ali uprkos tome dobro je ispala.

Rasporedite u naljene kalupe za mafine i pecite na 180 °C u prethodno azgrejanoj rerni 20-25 minuta.

Mafini se gotovo ne dižu, ostaju čvrsti, ali nisu lepljivi i dovoljno su nežne teksture. Odozgo su prijatno hrskavi pogotovo ako ih više prepečete.

Mafini sa trešnjama su prijatne slatkoće, ali ne preterano slatki. Eventualno možete da ih pospete šećerom u prahu ili da ih namažete slatkom.

Kod kuće nestaju za minutu, ali ako ostanu duže obojiće se od trešanja, imajte to u vidu,

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: