Način pripreme
Prosejte brašno u odgovarajuću posudu za mešanje.
U sredini napravimo udubljenje i dodamo sve naznačene proizvode koji treba da budu na sobnoj temperaturi.
Narendamo kačkavalj.
Maslac možemo zagrejati do tečnog stanja, pazeći da ne izgori.
Umesimo meko testo za naše trougliće sa kačkavaljem.
Mesite dok testo ne prestane da se lepi za ruke, pa ga stavite u plastičnu kesu ili prekrijte prozirnom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta.
Zatim testo razvucite oklagijom u pravougaonik debljine oko 3 mm sa približnim dimenzijama - 30 cm sa 25 cm.
Režemo na trake, a zatim sečemo na trouglove ili figure po našem izboru.
Proizvede se oko 50 komada ukusnih pogačica od kačkavalja, ali i dalje zavisi od veličine figure.
Ređati u pleh na papir za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 15 minuta.
Mirisno i ukusno mini pecivo sa kačkavaljem savršen su dodatak popodnevnom čaju ili kafi sa komšijama.