Trouglići sa kokosom

VecaVeca
Šef kuhinje
7144012k3389
Trouglići sa kokosom
Fotografije: Veca
1 / 3
09/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Trouglići, kuglice ili oba - izaberite oblik i uživajte u ukusu"

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • margarin - 100 g
  • šećer - 100 g
  • mleko - 250 ml
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • mleveni keks - 150 g
  • kokos - 150 g
  • Za čokoladnu glazuru
  • čokolada za kuvanje - 200 g
  • ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za smesu:

Mleko, vanilin šećer i šećer usuti u šerpu, izmešati i staviti na vatru da provri.

Zatim dodati margarin, izmešati, pa kada se margarin otopi skloniti šerpu sa vatre.

Dodati kokos, mleveni keks i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Providnom pranjajućom folijom obložiti trouglasti kalup, izručiti pripremljenu smesu i poravnati.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperatri, a zatim prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.

Za čokoladnu glazuru:

Ulje usuti u šerpu, dodati čokoladu za kuvanje, koju ste polomili na kockice i otopiti na pari.

Kalup izvaditi iz frižidera te ukloniti foliju i kolač izručiti na tacnu, pa ukloniti foliju kojom je bio obložen kalup.

Kolač preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se glazura ohladi i stegne.

Trougliće sa kokosom seći, složiti na tacnu i poslužiti.

Napomena: Ova mera je dovoljna za dva trouglasta kalupa. Ukoliko imate samo jedan, u preostalu smesu umešajte kokos i mleveni keks tako da mogu da se oblikuju kuglice, uvaljajte ih u čokoladnu glazuru, pospite kokosom i ostavite da se glazura stegne. Tako dobijate još jednu poslasticu. Upravo tako sam ja radila, pošto imam samo jedan trouglasti kalup. Probajte. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: