Način pripreme
Za smesu:
Mleko, vanilin šećer i šećer usuti u šerpu, izmešati i staviti na vatru da provri.
Zatim dodati margarin, izmešati, pa kada se margarin otopi skloniti šerpu sa vatre.
Dodati kokos, mleveni keks i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Providnom pranjajućom folijom obložiti trouglasti kalup, izručiti pripremljenu smesu i poravnati.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperatri, a zatim prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne.
Za čokoladnu glazuru:
Ulje usuti u šerpu, dodati čokoladu za kuvanje, koju ste polomili na kockice i otopiti na pari.
Kalup izvaditi iz frižidera te ukloniti foliju i kolač izručiti na tacnu, pa ukloniti foliju kojom je bio obložen kalup.
Kolač preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se glazura ohladi i stegne.
Trougliće sa kokosom seći, složiti na tacnu i poslužiti.
Napomena: Ova mera je dovoljna za dva trouglasta kalupa. Ukoliko imate samo jedan, u preostalu smesu umešajte kokos i mleveni keks tako da mogu da se oblikuju kuglice, uvaljajte ih u čokoladnu glazuru, pospite kokosom i ostavite da se glazura stegne. Tako dobijate još jednu poslasticu. Upravo tako sam ja radila, pošto imam samo jedan trouglasti kalup. Probajte. Prijatno!