Način pripreme
Čokoladna torta se pravi sa 4 kore.
Koristim steviju za slatkiše i eritritol u prahu, koji su u odnosu 1:1 sa šećerom.
Smesa za svaku koru se pravi posebno.
Belanca i žumanca se razdvoje. Žumance stavite u blender ili čoper, a belanca u drugu posudu.
Koristim isto posuđe za sve kore, ne perem ga. Dok se jedna kora peče, ja pravim drugu.
Dodati sve ostale sastojke u žumanca i umutiti. Umutiti belanca mikserom dok ne postanu sneg.
Posle toga u drugu smesu se dodaje umućeno belance i sve se dobro promeša lopaticom. Smesa postaje prilično gusta.
Koristim tepsiju prečnika 20 cm. Unapred pripremim 4 lista papira za pečenje. Ja ne uljim papir. Ako niste sigurni u kvalitet svog papira, nauljite ga.
Smesa se raspoređuje lopaticom.
Kore se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Pazite na njih! Moja rerna je na plin i peče drugačije. Kore se ostave da se ohlade.
Pazite da ne slomi kora prilikom premeštanja. Ako se to desi, nije fatalno, kao što ćete videti na snimku.
Priprema krema počinje mućenjem pavlake u gusti krem.
Zatim se dodaju kakao i zaslađivač. Čokoladne kapi se tope na pari i takođe se dodaju. Sve se umuti mikserom. Na kraju dodajte maskarpone i ponovo umutite.
Počinje sklapanje keto torte – kora, krem, kora, krem i tako do kraja. Stavite više krema između kora.
Uvek mi ostane mala posuda i od krema napravim sladoled.
Ne mogu da ukrašavam torte pa samo narendam običnu čokoladu.
Stavite tortu u frižider na najmanje sat vremena. Što duže stoji, postaje lepša.