Način pripreme
U manjoj šerpi ili kaseroli zagrejte pavlaku, dodajte izmrvljeni plavi sir i mešajte dok se ne sjedini i dok ne dobijete veoma ukusan sos.
Za falafele zagrejte ulje u tiganju i prodinstajte sitno seckani crni luk, beli luk i rendanu šargarepu.
Zgnječite leblebiju zajedno sa dinstanim povrćem.
Dodajte začine, brašno i sodu bikarbonu, promešajte i ostavite u frižideru 30-60 minuta.
Oblikujte male falafele, uvaljajte ih u prezle i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Poprskajte ih uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 minuta.
Za svežu zelenu salatu iseckajte povrće, stavite ga u veću posudu, dodajte pivski kvasac i pokapajte maslinovim uljem i sirćetom i mešajte kašikom.
Na tanjir za serviranje stavite salatu, nekoliko hrskavih ćuftica bez mesa i prelijte ih sosom od plavog sira.
Zelena salata sa falafelima je odlična.