Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Francuska veganska salata

Francuska veganska salata

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3181111k89
Francuska veganska salata
Fotografije: Juliya
1 / 5
01/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Francuska veganska salata je u isto vreme zasitna i osvežavajuća varijacija Nisoaz salate"

Potrebni sastojci

  • ajsberg - 1/2 glavice
  • boranija - 1 šolja
  • leblebija - 1 šolja (iz konzerve)
  • čeri paradajz - 7 komada
  • rotkvice - 5 komada
  • bosiljak - nekoliko strukova
  • kapar - 3 supene kašike (po želji)
  • crne masline - 10 komada
  • za francuski dresing
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • francuski senf - 2 kašičice
  • limunov sok - 1 supena kašika
  • javorov sirup - 1 kašičica
  • belo vinsko sirće - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ova veganska verzija klasične francuske salate Nisoaz je mešavina svežeg povrća, bogata proteinima leblebije i slanim maslinama.

U posudici veoma dobro pomešajte sve sastojke za dresing i ostavite sa strane.

Blanširajte boraniju 3-5 minuta, zalijte je hladnom vodom i ocedite.

Operite ajsberg, paradajz i rotkvice i naseckajte ih.

Ocedite leblebiju, naseckajte masline i bosiljak.

U veliku posudu stavite ajsberg, bosiljak i dresing i izmešajte.

Zatim poređajte paradajz, pasulj, rotkvice, leblebiju i masline za salatu od povrća.

Francuska veganska salata je u isto vreme zasitna i osvežavajuća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: