Način pripreme
Pita od jabuka sa pudingom, savršena za svaku priliku.
Jabuke su oljuštene i isečene na male kockice.
U tiganju sa nelepljivim premazom istopite 40 g maslaca. Dodajte jabuke i kada omekšaju dodajte šećer. Kada se istopi, dodajte pavlaku, cimet i rum. Smesa se ostavi da se ohladi.
Pripremite puding od vanile prema uputstvu na pakovanju.
Nauljite maslacem pleh od 26 cm.
Stavite jednu koru, ostavite ivice spolja. Premazati maslacem i staviti drugu koru. Ovo je postupak za četiri kore, razmazujući maslac između njih.
Jedna kora se zatim zgužva i stavlja u sredinu. Ponovo slede četiri kore i jedna izgnječena, dok se kore ne potroše.
Gotov puding se sipa i po njemu se rasporede jabuke.
Viseće krajeve kora preklopiti preko pite i premazati maslacem.
Pita od jabuka se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.
Ostavite da se potpuno ohladi, a zatim prebacite kolač od jabuka u poslužavnik ili na tanjir.