Način pripreme
Koristite blende, da umutite so i šećer. Dodajte u njih vanilin šećer, cimet i maslac, isečen na parčiće. Dodajte brašno i promešajte.
Sipajte vodu, mešajući nakon svake kašike. Nastaće testo za pitu. Uvijte ga streč folijom i stavite u frižider na sat, sat i po.
Oljuštite jabuke, isecite ih na dve polovine, čisteći sredinu. Isecite na kriške. Razvijte testo u koru, veću od posude za pečenje u kojoj ćete peći pitu od jabuke.
Stavite testo u posudu, oformite ivicu. Stavite papir za pečenje pre nego što stavite testo. Izbušite na nekoliko mesta viljuškom. Namažite slatkom od dunja, poređajte kriške jabuke.
Pospite voćnu pitu šećerom, rasporedite maslac u kockama.
Pecite francusku pitu od jabuka sa cimetom dok ne bude gotova na 190 stepeni.