Francuska pita od jabuke sa cimetom
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od Jabuke»Francuska pita od jabuke sa cimetom

Francuska pita od jabuke sa cimetom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Francuska pita od jabuke sa cimetom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
22/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
"Neodoljiva pita od jabuka sa cimetom, pozdrav za vas iz francuske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g, hladan
  • brašno - 1, 5 šolja
  • voda - 2 kašike, hladna
  • so - 1/4 kašičice
  • cimet - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašika
  • vanilin šećer - 1 komad
  • nadev
  • slatko - 1/2 teglice, od dunja
  • jabuke - 900 g
  • maslac - 30 g
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Koristite blende, da umutite so i šećer. Dodajte u njih vanilin šećer, cimet i maslac, isečen na parčiće. Dodajte brašno i promešajte.

Sipajte vodu, mešajući nakon svake kašike. Nastaće testo za pitu. Uvijte ga streč folijom i stavite u frižider na sat, sat i po.

Oljuštite jabuke, isecite ih na dve polovine, čisteći sredinu. Isecite na kriške. Razvijte testo u koru, veću od posude za pečenje u kojoj ćete peći pitu od jabuke.

Stavite testo u posudu, oformite ivicu. Stavite papir za pečenje pre nego što stavite testo. Izbušite na nekoliko mesta viljuškom. Namažite slatkom od dunja, poređajte kriške jabuke.

Pospite voćnu pitu šećerom, rasporedite maslac u kockama.

Pecite francusku pitu od jabuka sa cimetom dok ne bude gotova na 190 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: