Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Paradajz salata»Salata sa buratom i paradajzom

Salata sa buratom i paradajzom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k86317k1k
Salata sa buratom i paradajzom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
08/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
1
"Izuzetno jednostavna i veoma ukusna salata koju možete poslužiti i za sofisticirane prilike odgovarajućim dekorisanjem. ​"

Potrebni sastojci

  • ružičasti paradajz - 1 komad, veliki
  • burata - 1 kuglica, bivolja (125 - 130 g)
  • pesto - oko 3 kašike. bosiljak
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • pinjoli - 2 - 3 kašike
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • so - po ukusu (Maldon, u listićima)
* merne jedinice

Način pripreme

Izuzetno jednostavna i veoma ukusna salata koju možete poslužiti i za sofisticirane prilike odgovarajućim dekorisanjem. U ovom slučaju, priložio sam fotografije vrlo jednostavnog i običnog izgleda, kako sam je pripremio bez povoda i za običnu večeru sa porodicom.

Dakle, prvo pripremite svoje namirnice: Uzmite veliki seoski ružičasti paradajz, oljuštite ga i isecite na kriške. I mekši paradajz savršeno se može oljuštiti ljuštilicom za povrće, ali ne sa glatkim sečivima, već nazubljenim.

Rasporedite kolutove na veliki tanjir i pospite maldon solju u listićima. Namažite pestom od bosiljka.

Pinjole ispecite na suvom tiganju dok ne porumene, tako će razviti svoj raskošni ukus.

Stavite bivolju buratu (burrata di bufala) u sredinu i otvorite je da biste otkrili njenu polutečnu, kremastu unutrašnjost.

Pospite još soli po ukusu (Maldonska so je vrlo fina). Pospite preko isečeni beli luk i tostirane pinjole.

Prelijte dobrim maslinovim uljem i poslužite.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: