Način pripreme
Svinjetinu iseći na kockice veličine pola zalogaja. Luk se očisti i sitno isecka. Stavljaju se u lonac. Ulje se dodaje.
Stavljaju se na šporet i pokrivaju poklopcem od početka da se dinstaju. Promešajte povremeno.
zagrejte vodu u kuvalu. Kada meso promeni boju, šargarepa se oljušti i opere. Iseče se na velike kriške.
Sipajte vodu u šerpu i dodajte šargarepu i promešajte. Ponovo pokrijte poklopcem.
Supa se kuva skoro sve vreme sa poklopcem. Paprika se opere i očisti. Iseče se na trake. Dodajte i promešajte.
oljuštite i operite krompir. Isecite ga na kocke. Dodaje se u supu sa svinjetinom. Začinite biberom i bujonom u prahu.
Promeša se. Poklopac se ostavi malo odškrinut da ne bi izašla seoska supa. Povremeno se promeša. Kada je skoro gotovo, začini se solju, precenjujući po tome što je najveći deo praha bujona so.
Kućom se širi miris ove bistre supe od svinjetine i krompira. Možete pojesti i 2 činije bistre supe, naravno.