Način pripreme
Očistite i sitno naseckajte jabuke.
U posudi umutite jaja, dodajte med, prašak za pecivo i jabuke.
Sastojke iseckajte u secku ili pasatorom dok se ne dobije homogenizovana smesa.
Sipajte kakao i ponovo izmešajte dok se ne apsorbuje.
U malu tepsiju dimenzija ne više od 20-22 cm stavite papir za pečenje i u nju sipajte smesu od jabuka.
Sitno naseckajte čokoladu i njome pospite smesu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta dok čačkalica ne bude suva u zavisnosti od rerne.
Sama struktura čokoladnog kolača je blago vlažna, pazite da ga previše ne isušite.
Koristite malu tepsiju da biste dobili lepu visinu isečenog komada. Ja sam koristila pleh i dobio se malo tanji ukusni kolač sa jabukama.
Izvadite iz rerne, ohladite i pospite čokoladni kolač sa jabukama bez brašna i bez dodatog šećera sitno naseckanim orasima.