Način pripreme
Prvo stavljamo prašak za pecivo sa kiselim mlekom i mešamo da se aktivira.
Počinjemo da pravimo smesu. Razbijemo jaja i mešamo ih sa šećerom.
Nakon toga dodajemo i šećer u prahu i ponovo mutimo mikserom.
Dodajemo sveže mleko i suve začine. Kada smo gotovi, dodajemo i već aktivirano kiselo mleko sa praškom za pecivo.
Na kraju izlomimo čokoladu na sitne komade. Izgnječimo banane da se pretvore u kašu, i dodajemo i njih. Zagrevamo rernu na 180°C i stavljamo da se peče dok se ne dobije smeđa boja.
Kada je kolač sa bananom ispečen, istopimo čokoladu na vodenoj pari, tako što ja dodajem i malo svežeg mleka da se pretvori kao u krem i da se dobije veća smesa.
Prelivamo kremom kolač bez brašna i ostavljamo ga tako da se ohladi.
Po želji prilikom serviranja čokoladnog kolača sa bananama (bez brašna) može da se stavi pavlaka iz boce ili čokoladne mrvice.