Način pripreme
Ove punjene papričice su savršeno brzo predjelo za sofisticirane goste ili za društvo uz čašu finog belog vina.
Priprema se sa papričicama sorte Piquillo, koje se često prodaju u konzervi (pečene i oljuštene) u nekim od velikih lanaca prodavnica.
Paprike ocedite od tečnosti iz konzerve i poređajte na deblji sloj kuhinjskog papira.
Stavite surimi štapiće, kuvano jaje i tunjevinu (takođe oceđenu) u blender. Dodajte prstohvat soli i prstohvat bibera.
Pokrenite uređaj na srednjoj brzini da biste samleli proizvode na komade, ali ne u kašu.
Dodajte majonez i seckani mladi luk i mešajte dok ne postane glatka smesa.
Ovim nadevom napunite papričice i poređajte ih na tanjir za serviranje.
Ukusno predjelo ukrasite crnim maslinama i sitno seckanim mladim lukom.
Prijatno uz moje predjelo od punjenih papričica sa tunjevinom!