Način pripreme
Dobro operite tikvice. Očistite ih od drški i vrhova. Isecite ih na kriške.
Svaku krišku lagano istucite sa obe strane čekićem za meso, a zatim začinite mešavinom soli i bibera.
Za pohovanje:
U plitkoj posudi umutite jaja.
Dodajte alevu papriku i ruzmarin.
Dobro se izmeša, pa se uz stalno mešanje postepeno dodaju tvrdi sirevi.
Ulje se zagreva u tiganju sa neprijanjajućim slojem, u početku ne stavljajući svo ulje. Pohovane tikvice propržite na malo masnoće da se sir dobro istopi.
Tokom prženja ulje se dodaje postepeno, onoliko koliko je potrebno da se tikvice potope do pola.
Tikvice se sa obe strane umaču u smesu za pohovanje, pa se prže na vrelom ulju do zlatne boje sa obe strane.
Pohovane tikvice se nakon vađenja iz tiganja stavljaju na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće sa tikvica sa tvrdim sirevima.