Način pripreme
Prvo pripremiti koru, tako što se umute jaja sa šećerom. Zatim se doda voda, brašno, kakao i prašak za pecivo. Mutiti dok masa ne bude kompaktna, pa je izliti u pleh podmazan uljem i posut brašnom.
Peći koru u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Odmah nakon vađenja iz rerne koru preliti hladnim mlekom.
Zatim pristupiti izradi fila. U delu mleka razmutiti brašno i šećer. Na ringlu staviti ostatak mleka i u njega čokoladu da se rastopi. Kada mleko proključa uliti brašno i šećer razmućene u mleku i kuvati dok se fil ne zgusne.
Fil ohladiti i u njega mikserom penasto umutiti margarin za kolače.
Ravnomerno rasporediti fil preko kore, a zatim preko njega banane isečene na kolutove. Umutiti šlag i njime premazati kolač.
Ostaviti kolač da se dobro ohladi u frižideru.
Prijatno uz moje čokoladne kocke sa bananama!