Način pripreme
U polovini mlakog mleka rastvaramo šećer. U preostlao mleko dodajemo kvasac i jednu supenu kašiku brašna da se aktivira kvasac.
Umutimo jaja i odvajamo 2 supene kašike za premazivanje.
U brašno dodajemo jaja, koru od pomorandže, šećer sa aromama, mleko sa rastvorenim šećerom, rastopljeni maslac i mleko sa kvascem. Zamesimo meko testo. Ostavljamo na toplom da nadođe.
Nakon što nadođe podelimo na 15 jednakih kuglica. Svaku podelimo na dva dela. Razvučemo na male pravougaonike, namažemo čokoladom i uvijamo u fitilj.
Uplićemo po dva fitilja i stavljamo u kalupe za mafine. Ostavljamo da nadođu, namažemo žumancem i posipamo pokvašenim šećerom, pravimo ga sa 100 g šećera i 10 ml vode.
Pečemo milibrot u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 45 minuta.