Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Mini milibrot sa čokoladom

Mini milibrot sa čokoladom

Mini milibrot sa čokoladom
Fotografije: Violeta Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
15
"Mekani mini milibrot za vaš praznik!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml, mlaok
  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • rastopljeni maslac - 7 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • šećer od ruma - 10 g
  • kora od pomorandže - od 1 pomorandže
  • za nadev
  • tečna čokolada - 200 g
  • za posipanje milibrota
  • šećer - 100 g
  • voda - 10 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U polovini mlakog mleka rastvaramo šećer. U preostlao mleko dodajemo kvasac i jednu supenu kašiku brašna da se aktivira kvasac.

Umutimo jaja i odvajamo 2 supene kašike za premazivanje.

U brašno dodajemo jaja, koru od pomorandže, šećer sa aromama, mleko sa rastvorenim šećerom, rastopljeni maslac i mleko sa kvascem. Zamesimo meko testo. Ostavljamo na toplom da nadođe.

Nakon što nadođe podelimo na 15 jednakih kuglica. Svaku podelimo na dva dela. Razvučemo na male pravougaonike, namažemo čokoladom i uvijamo u fitilj.

Uplićemo po dva fitilja i stavljamo u kalupe za mafine. Ostavljamo da nadođu, namažemo žumancem i posipamo pokvašenim šećerom, pravimo ga sa 100 g šećera i 10 ml vode.

Pečemo milibrot u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: