Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Aromatični milibrot sa tečnom čokoladom i orasima

Aromatični milibrot sa tečnom čokoladom i orasima

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Aromatični milibrot sa tečnom čokoladom i orasima
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
03/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Želimo da bude dijetalan, ali ne sasvim, zato smo stavili više tečne čokolade"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 21 g (1/2 kockice, svež)
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 130 g
  • maslac - 60 g
  • ulje - 40 ml
  • limun - kora 1/2
  • pomorandže - kora 1/2
  • vanila - 1 kapsula
  • rakija - 1 supena kašika (može i drugi alkohol)
  • za nadev
  • tečna čokolada - 150 g
  • orasi - 100 g
  • za posipanje
  • šećer
  • filirani bademi
* merne jedinice

Način pripreme

Blago zagrejte sveže mleko i u njega izdrobite kvasac. Dodajte i 4-5 supenih kašika brašna. Izmešajte i ostavite kvasac da se aktivira. Prosejte brašno.

Umutite jaja (1 žumance odvojte za premazivanje milibrota) sa šećerom veoma dobro.

Dodajte vanilu, alkohol, natošli kvasac, izrendane kore limuna i pomorandže.

Sve izmešajte i počnite da dodajete po malo brašna i polovinu pomešanog maslaca i ulja.

Do ovde možete raditi mikserom. Domesite ostalim brašnom.

Kada se brašno u potpunosti upilo, počnite da dodajete ostalu masnoću rastezajući testo, nažite i presavijajte u kesu.

Ovo uradite 3-4 outa dok se u potpunosti ne aprosbuje.

Stavite gotovo testo u nauljenu posudu i pokrijte je folijom. Ostavite na toplom da nadođe na otprilike 2 sata.

Istopite u mikrotalasnoj rerni čokoladu na 30 sekundi kako bi postala tečna.

Podelite već nadošlo testo na tri dela.

Od svakog oblikujte duguljastu elipsu. Namažite istopljenom čokoladom i pospite naseckanim ili samlevenim orasima.

Od strane dugačkog dela uvijte u rolat i lagano usucite.

Tako uradite i ostala dva dela. Oblikujte u pletenicu i stavite u podmazanu posudu u kojoj ćete peći.

Sledi ponovno dizanje na otprilike 30 minuta.

Mešajte odvojeno žumance sa malo vode i namažite milibrot.

Pospite šećerom i filiranim bademom i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom otprilike 25-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: