Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kodrit kadir sa kondenzovanim mlekom

Kodrit kadir sa kondenzovanim mlekom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
319901k98
Kodrit kadir sa kondenzovanim mlekom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 4
17/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Kodrit Kadir sa kondenzovanim mlekom je po ukusu svih gostiju."

Potrebni sastojci

  • Za karamel
  • šećer - 100 g
  • voda - 1/2 šolje
  • Za krem karamel
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 300 ml
  • kondenzovano mleko - 400 g
  • vanila - 1 komad
  • Za testo za kolač
  • jaja - 2 komad
  • sveže mleko - 160 g
  • ulje - 6 kašika
  • šećer - 75 g
  • kakao - 6 kašika
  • brašno - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite šećer za karamel u šerpu. Uključite vatru. Kada se šećer karamelizuje, dodajte vodu i ostavite da se rastvori. Sipa se u kalup koji ćete koristiti za kolač Kodrit Kadir. Bočne strane se prelivaju i raspoređuju po kalup.

Pripremite smesu za krem karamel. Umutite jaja u posudi miksera. Dodajte šećer i umutite. Dodajte sveže mleko i kondenzovano mleko. Umutite sve. Smesa se sipa u kalup. Koristio sam dugu i usku tepsiju za kolač.

Testo za kolač je pripremljeno. U istoj posudi miksera se umute jaja, a nije potrebno ni da se pere. Dodajte šećer i ulje. Umutite sve. Dodajte sveže mleko. Dodajte kakao. Brašno se prosejava i dodaje postepeno, mešajući. Dodajte prašak za pecivo. Kada je testo za torte spremno, sipa se u kalup. Testo tone, ali dok se peče, penje se do vrha.

Peče se u drugoj posudi sa vodom, a u vodu se dodaje i sirće. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 90 minuta na 180 stepeni. Kada se ohladi, okrene se u duguljasti pleh ili na tanjir. Isekla sam na trouglove i poređala u okrugli tanjir.

Kodrit Kadir sa kondenzovanim mlekom je po ukusu svih gostiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: