Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa pudingom od čokolade

Štrudla sa pudingom od čokolade

IrenaIrena
Početnik
16929631
Štrudla sa pudingom od čokolade
Fotografije: Irena
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
20
"Ko je za parče ukusne mekane štrudle sa ukusom čokolade?"

Potrebni sastojci

  • Za testo:
  • kvasac - 40 g
  • mleko - 300 ml
  • šećer - 100 g
  • brašno - 700 g
  • jaje - 1 kom.
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - jedan prstohvat
  • Za fil
  • mleko - 300 ml
  • šećer - 100 g
  • puding - 1 kesica, sa ukusom čokolade
  • kakao - 2 supene kašike
  • margarin - 100 g, za kolače
  • Za premazivanje
  • jaje - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak pripremiti fil kako bi stigao da se ohladi za punjenje.

Deo mleka staviti na ringlu da provri, a u delu razmutiti šećer, puding i kakao. Ovu smesu uliti u proključalo mleko i mešati dok se fil ne zgusne.

Preručiti ga u činiju i pomešati sa margarinom, pa ostaviti da se hladi.

Za to vreme zagrejati mleko za testo. U njega staviti kvasac i posuti ga šećerom. Poklopiti šerpicu i ostaviti da kvasac naraste. U činiju staviti brašno, so, ulje, jaje i mleko sa kvascem i šećerom.

Umesiti glatko testo, pa ga pokriti krpom i ostaviti da naraste, najbolje na nekom toplom mestu.

Nadošlo testo prebaciti na podlogu posutu brašnom i podeliti ga na četiri loptice.

Svaku lopticu razvući u oblik pravougaonika i premazati četvrtinom fila. Uviti svaki deo testa dužom stranom u valjčić. Po dva valjčića međusobno isprepletati tako da se dobiju pletenice. Treba formirati ukupno dve štrudle.

Prebaciti ih u tepsiju na parir za pečenje i premazati umućenim jajetom. Ostaviti oko 10 minuta da narastu.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečene štrudle ostaviti malo da odstoje i prohlade se prekrivene krpom.

Prijatno uz moje štrudle sa pudingom od čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: