Način pripreme
Brokoli sa vrelom vodom se stavi na ringlu na 5 minuta i procedi se.
Piletina se skuva u posoljenoj vodi, bujon se procedi i odvoji se 1 šolja za sos.
U posudu za pečenje se poređa piletina, začinjena solju, biberom, alevom paprikom i pospe se prezlama.
Raspodeli se i brokoli između piletine.
Priprema se sos. U tiganj stavljamo maslac da se istopi. Sipaju se 2-3 kašike brašna. Žicom se meša da se na kratko zaprži.
Polako sipamo sveže mleko, posle i bujon. Začinimo solju i biberom, mešamo dok se ne zgusne. Ako je mnogo gusto, razredi se sa još malo bujona.
Kačkavalj se narenda na rende. Polovina se pomeša sa sosom. Kašikom sipamo sos preko piletine i brokolija. Odozgo posipamo preostalim kačkavaljem.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta, dok ne porumeni. Serviramo sa čašom crnog vina.
Srećni praznici!