Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat sa jabukama i dunjama

Rolat sa jabukama i dunjama

LiudmilaLiudmila
Inovator
4671601k155
Rolat sa jabukama i dunjama
Fotografije: Liudmila
1 / 6
04/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Unikatan jesenji rolat sa mirisom zrelih dunja i jabuka... svima omiljeni"

Potrebni sastojci

  • Za nadev
  • jabuke - 2 srednje veličine
  • dunja - 1
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • Za testo
  • jaja - 5
  • šećer - 12 supenih kašika
  • brašno - 20 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanilin šećer - 1
  • vanila - 1 kesica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma jednostavan i neobičan rolat za desert ili obrok u svako doba dana.

Kako da ga napravimo?

Za nadev: Prvo izrendamo voće na krupno rende, pomešamo ga sa limunovim sokom, šećerom, cimetom. Mekim maslacem blago mažemo jedan list papira za pečenje, stavljen u tepsiju rerne i odozgo raspoređujemo voćni nadev.

Pripremamo testo za rolat tako što mutimo jaja sa šećerom, nakon toga dodajemo vanilu, sledi prašak za pecivo, pomoću njega šećer se brzo topi i nije potrebno da se dugo mute jaja.

Nakon toga stavljamo brašno i mešamo. Gotovo testo sipamo na voće, ako je potrebno, izravnavamo. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Kod mene otprilike 15/20 minuta dok čačkalica ne bude suva i dok se ne dobije prijatna boja.

Vadimo gotov patišpanj, koji magično miriše.

I za mene sledi najteži deo. Da ga prebacim na papir za pečenje, posut šećerom u prahu, treba da ga okrenemo na njega, na fotografijama sam detaljno pokazala.

Uvijamo ga toplo i ostavljamo ga sa papirom, a ja sam ispod njega stavila i krpu, uvila sam ga i ostavila da se ohladi.

Nakon toga sam ga razvila i ponovo obilno posula šećerom u prahu. Stavila sam nadev i konačno sam uvila slatki rolat sa jabukama i dunjama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: