Način pripreme
Pripremite testo, u posudu stavite kvasac sa šećerom i 1/3 mleka i ostavite da nadođe.
Prosejte brašno sa solju u njega dodajte preostalo mleko, rastopljeni maslac i kvasac.
Zamesite meko testo, namažite uljem i ostavite da nadođe oko 1 sat.
Ugrejte ulje i dinstajte sitno iseckani luk.
Dodajte sitno iseckane pečurke i kuvajte dok ne ispari tečnost.
Dodajte so, biber i majčinu dušicu, dobro promešajte i skinite sa vatre.
Podelite testo za pirošku na oko 18 komada, u svaki stavite hladni nadev, oblikujte piroške u željeni oblik i poređajte u pleh za pečenje.
Namažite umućenim žumancem i 1 supenom kašikom vode i pecite piroške sa pečurkama i majčinom dušicom u prethdno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta.