Način pripreme
1. Rastvorite kvasac u blago zagrejanoj vodi sa prstohvatom šećera i dve kašike brašna. Stavite da naraste.
2. Prosejte brašno u posudu i pomešajte sa solju, majčinom dušicom i parmezanom u prah.
3. Iseckajte masline na veoma sitno ili ih sameljite u kašicu u blenderu.
4. Sipajte u brašno narasli kvasac i pastu od maslina i promešajte testo koje dodatno zamesite na nabrašnjenoj površini, dodajući brašno, ako je neophodno, dok ne postignete glatko srednje meko i nelepljivo testo.
5. Oformite testo u loptu, namažite je i stavite u čistu najlon kesu. Stavite u frižider na 30-40 minuta.
6. Razvijte aromatično testo u koru približne debljine 3 milimetra. Isecite na lente oko 1.1.5/10 cm i poređajte ih u namazanu ili papirom za pečenje postavljenu posudu za pečenje (ja pečem iz dva puta).
7. Ispecite grisine u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Prijatno!